Люди тікають з квартир: у Росії пролунали вибухи на військових складах

Люди тікають з квартир: у Росії пролунали вибухи на військових складах

Люди тікають з квартир: у Росії пролунали вибухи на військових складах

На території військової частини в Ачинському районі Красноярського краю Росії вдень 5 серпня на військових складах із боєприпасами почали вибухати снаряди. Є непідтверджена інформація про смерть одного військового.

Про це пише «Обозреватель».

>

За інформацією екстрених служб округу, на території одного зі складів ЦВО трапилося загоряння сховища порохових зарядів до артбоєприпасів, особовий склад евакуйовано. Повідомляється про смерть одного військового, але Міноборони цю інформацію поки не підтверджує.

У будинках, розташованих найближче до епіцентру вибуху, повибивало шибки. В усій окрузі пролунала сирена. Люди почали масово тікати зі своїх квартир, на місце події прибули авто пожежників. Також стягуються потяги із працівниками МНС.

Відомо, що на складах, які горять, зберігаються понад 40 тисяч снарядів калібру 125 і 152 мм.

За даними лікарів, двоє осіб доправлені в лікарню з осколковими пораненнями. Постраждала також дитина і ще двоє дорослих.




Як пишуть автори російського телеграм-каналу Mash, територія військової частини №74008 оточена, солдати ховаються у бомбосховищах. Пожежу від вибухів боєприпасів ліквідують спеціальні військові підрозділи і техніка 

Їхні джерела в екстрених службах повідомили, що під час першого вибуху на військовому складі солдати-строковики переносили снаряди 152 мм. Четверо військовослужбовців зараз у лікарні. Одному з них осколком пробило коліно, в іншого зачеплена гомілка і пошкоджене око, ще у двох – опіки. Також телеграм-канал повідомляє про смерть військового. 

Першими після вибуху евакуювали 10 осіб – жителів селищ Кам'янки і Малий Улуй. Вони були найближче до місця НП – лікарі доставили їх у лікарню міста Назарово, оглянули і відпустили додому.

За повідомленням місцевої влади, майже 11 тис. жителів евакуюють із районів поблизу військової частини.

У МНС Росії підтвердили екстрену евакуацію населення в радіусі 20 км від палаючих військових складів. Також через вибухи призупинив роботу Ачинський комбінат алюмінієвого гіганта «Русал», що належить олігарху Олегу Дерипасці.

Останні новини