Біля дому екс-президента Киргизстану тривають бої

Біля дому екс-президента Киргизстану тривають бої

Біля дому екс-президента Киргизстану тривають бої

Прихильники екс-президента Киргизстану відтіснили спецназ і захопили частину бійців, зараз триває бій. Також повідомляється про одного вбитого.

У Киргизстані продовжує розвиватися політична криза, викликана спробою місцевих силовиків заарештувати екс-президента Алмазбека Атамбаєва, повідомляє інформагентство 24.kg.
 
Прихильники колишнього глави держави вирішили не віддавати його спецпризначенцям, тому почали будувати барикади й озброюватися палицями, а також віднятою у силовиків зброєю.
 
Спочатку натовпи односельчан Атамбаєва штурмом узяли ворота садиби екс-президента, де знаходилися силовики. Спецпризначенці, які засіли в будинку, відповіли автоматними чергами, з'явилися повідомлення про одного вбитого.
 
 
Спецназ зміг зайти на другий поверх будинку Атамбаєва, а тим часом прихильники колишнього президента захопили рації і щити силовиків. Крім того, стало відомо, що прихильники екс-президента б'ють спецпризначенців, відбирають зброю.
 
Ближче до ночі з Бішкека до резиденції в Кой-Таші були стягнуті додаткові сили і готувався новий штурм будинку. Прихильники Атамбаєва також почали відстрілюватися. Був поранений у груди співробітник спецпризначення, якому куля пробила бронежилет.
 
 
Водночас дочка Алмазбека Атамбаєва - Алія Шагієва - заявила, що її батько до цього часу перебуває в Кой-Таші: "По-перше, мій батько нікуди не тікав, ніхто його не затримав і те, що він нібито перебуває в безпеці, - нахабна брехня. Він до цього часу в Кой-Таші".
 
 
Також стало відомо, що чинний президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков перервав відпустку і попрямував до Бішкека, повідомила прес-служба глави Киргизстану.
 
Раніше повідомлялося, що в Киргизстані затримали екс-президента. Спецпризначенці пішли на штурм будинку екс-президента Атамбаєва. В результаті стрілянини поранено 10 осіб, у тому числі і журналіст.
 
 
Останні новини