Гримчак за хабарі впливав на суддів - ГПУ

Гримчак за хабарі впливав на суддів - ГПУ

Гримчак за хабарі впливав на суддів - ГПУ

Заступник міністра за хабар обіцяв вплинути на суддів Верховного суду, а також на чиновників Мінкульту і КМДА.

Затримані заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак і його спільник вимагали хабар за обіцянку вплинути на суддів Верховного суду, а також за вплив на посадових осіб Міністерства культури і КМДА. Про це в четвер, 15 липня, повідомив спікер Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

>

 

"За результатами попереднього розслідування встановлено, що вказані особи, за обіцянку забезпечити вплив на суддів ВСУ щодо винесення рішення на користь зацікавленої особи, а також за здійснення впливу на відповідних посадових осіб Мінкультури та КМДА, шляхом використання своїх службових повноважень, вчинили злочинні дії, спрямовані на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом обману та зловживання довірою, в загальній сумі 1,1 млн доларів США", - написав Лисенко.

Він нагадав, що напередодні під час отримання частини коштів в сумі 480 тис. доларів Гримчак і його довірена особа О. (Ігор Овдієнко) були затримані. Вони підозрюються в скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).


Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення їм в підозрі і обрання їм запобіжного заходу.

Раніше в СБУ повідомили, що більше місяця стежили за заступником міністра МінТОТі вилучала гроші, отримані як хабар з обмінників.

Останні новини