Mastercard і ПриватБанк запускають перший в Україні проект поведінкової біометрії

Mastercard і ПриватБанк запускають перший в Україні проект поведінкової біометрії

Mastercard і ПриватБанк запускають перший в Україні проект поведінкової біометрії

 Mastercard у партнерстві з ПриватБанком реалізує перший в Україні проект верифікації клієнтів, заснований на поведінковій біометрії — для прогресивної та безпечної аутентифікації в епоху, коли пароля не достатньо для захисту облікового запису. Нове рішення забезпечується NuDetect — платформою прозорої перевірки користувача від NuData, компанія Mastercard. Проект планується реалізувати до кінця 2019 року.

>

NuDetect дозволить онлайн-банкінгу та мобільному додатку Приват24 перевіряти клієнтів за їх унікальною поведінкою при взаємодії з пристроями або додатками. Рішення аналізує сотні сигналів, включаючи характеристики пристрою, пасивні біометричні та поведінкові показники. Потім — порівнює їх зі способом поведінки користувача в минулому. Наприклад, чи поводиться користувач «Алекс» як зазвичай, або сьогодні в його поведінці є щось підозріле? Раптові зміни в очікуваній поведінці, як-от використання пристрою з іншою мовою, введення іншого тексту або занадто швидкий перегляд сторінки — деякі з багатьох потужних індикаторів ризику.

Поведінкова аутентифікація та «пасивна» біометрія є новітніми технологіями для перевірки користувачів за їхньою поведінкою, а NuDetect — піонером в цій області. Технологія NuDetect допомагає організаціям в усьому світі перевіряти особу клієнтів, використовуючи їх природну поведінку при взаємодії в інтернеті. Рішення забезпечує ненав'язливу безперервну аутентифікацію, воно невидиме і не вимагає попередньої реєстрації. Користувачеві не потрібно виконувати будь-які додаткові дії, окрім тих, які він зазвичай робить, використовуючи свій акаунт. Поведінкові дані таких взаємодій аналізуються в режимі реального часу, щоб забезпечити достовірну оцінку ризиків користувачів — це допомагає компаніям запобігти потенційним вторгненням і атакам. Інформація, що ідентифікує особу, не зберігається, і дані ніколи не будуть доступні хакерам.


«Пасивна» біометрія дозволяє перевірити користувача без будь-яких додаткових зусиль з його боку, — коментує Наталія Кангіна, керівник напрямку digital продуктів Mastercard в Україні. — Використовуючи машинне навчання, платформа NuDetect створює профайл клієнта, в якому збираються понад 300 його унікальних параметрів. За цими параметрами платформа в режимі реального часу визначає, чи є користувач справжнім клієнтом або ж це шахраєм».

Платформа NuDetect була розроблена компанією NuData Security, яку придбав Mastercard у 2017 році. Mastercard розвиває свої зобов'язання щодо посилення захисту в цифровому просторі, інтегруючи NuData у свій і без того надійний набір продуктів із безпеки та захисту від шахрайства. Це придбання також зміцнило зусилля компанії щодо забезпечення безпеки й аутентифікації на рівні пристроїв, забезпечуючи в режимі реального часу взаємодію між емітентами, торговцями та процесинговими компаніями.

«Ми постійно працюємо над вдосконаленням алгоритмів запобігання шахрайства при онлайн транзакціях. Для цього ми аналізуємо безліч різних параметрів, щоб запобігти фроду і бути готовими виявляти нові види та способи шахрайства, які з'являються у світі, — зазначив член правління ПриватБанку Сергій Харітіч. — Реалізація спільного з Mastercard рішення дозволить Приват24 надати нашим клієнтам найбільш досконалий новий рівень безпеки, при цьому — забезпечуючи максимальну швидкість і комфорт при проведенні платежів».

Платформа NuDetect вже впроваджена в Північній Америці, Латинській Америці та Європі. В грудні 2018, в період активного шопінгу, NuData допомогла ритейлерам виявити понад 1 мільярда неправомірних цифрових операцій і зупинити 99% шахрайських атак, заощадивши торговцям в усьому світі понад 500 мільйонів доларів.

 
Останні новини