Організатори Євробачення-2017 показали головну арену конкурсу

Організатори Євробачення-2017 показали головну арену конкурсу

Організатори Євробачення-2017 показали головну арену конкурсу

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко відвідав головну арену Євробачення-2017 – Міжнародний виставковий центр і ознайомився з ходом підготовки до пісенного конкурсу. Ця подія відбулася за участі виконавчого продюсера Євробачення-2017 Павла Грицака, директора з виробництва цьогорічного пісенного конкурсу Оли Мельцига, продюсера конкурсної частини шоу Крістера Бйоркмана, офіційного речника Євробачення-2017 Павла Шилька, а також представників українських та іноземних ЗМІ.

Під час візиту Віце-прем’єр-міністр разом із журналістами оглянули стан готовності головної арени пісенного конкурсу до травневих шоу, ознайомилися з процесом будівництва головної сцени, монтажем глядацьких трибун, грін-руму тощо.

Під час брифінгу В’ячеслав Кириленко повідомив, що Уряд виконує всі взяті на себе зобов’язання щодо належної підготовки до міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017.

"Можуть бути різні політичні спекуляції навколо "Євробачення" в Україні, які відомо звідки закидаються. Але всі виробничі, організаційні та інші питання вирішуються вчасно та якісно для якнайкращого проведення фантастичної події, яка відбудеться в травні. Ви можете бачити, що на майданчику – прекрасна атмосфера, працюють українські та іноземні спеціалісти. Від самого початку дух Євробачення, що притаманний цьому конкурсу, має місце тут, в Києві", – наголосив В’ячеслав Кириленко.

>

Показується Znena.png

Відповідаючи на запитання щодо участі Росії у пісенному конкурсі, Віце-прем’єр-міністр відзначив, що позиція України у цьому питанні є незмінною.

"Ми очікуємо учасників із усіх 43 країн, включно із представником Російської Федерації. Але учасник від РФ, як із будь-якої іншої країни, не повинен мати проблем із українським законодавством. Росія має достатньо часу на те, щоб відправити на конкурс будь-якого іншого учасника, але такого, який не порушував українські закони. Ми не робимо винятки для жодної з країн", – сказав В’ячеслав Кириленко.

Виконавчий продюсер Євробачення-2017 Павло Грицак розповів: "Робота як на МВЦ, так і поза його межами, відбувається у дуже інтенсивному режимі, адже до першого шоу Євробачення-2017 залишилося менше місяця. Ми з радістю чекаємо на приїзд усіх делегацій країн-учасниць і робимо все можливе для того, щоб їхнє перебування в Києві було приємним та комфортним, а шоу – незабутнім".

Директор з виробництва цьогорічного конкурсу Ола Мельциг повідомив, що сцена Євробачення-2017 має вагу 30 тон, а майданчик для виступу артистів становить 350 квадратних метрів. Особливістю центральної частини сцени є те, що кожна з її конструкцій може незалежно рухатися, опускатися чи підніматися під час шоу.


Показується znena2.png

"Цього року ми будуємо немалу сцену. Її висота 14 метрів, ширина 70 метрів і глибина 28 метрів. Усі світлові прибори, а їх близько 1900, вже встановлені, більшість – введено в експлуатацію. Встановлені також усі відеоелементи, а днями плануємо встановлювати піротехніку навколо сцени і від завтра починаємо програмування усього світла, що застосовуватимуться під час шоу. Паралельно з цим ми завершуємо встановлення конструкцій глядацьких трибун і ведемо підготовку першого павільйону, де вже трохи більше ніж за два тижні почне свою роботу прес-центр. Його приміщення прийматиме близько 1500 акредитованих журналістів та 500 акредитованих фанів", – розповів директор з виробництва Євробачення-2017 Ола Мельциг.

Навпроти сцени на трибунах монтується обладнання для грінруму, куди учасники приходитимуть після своїх виступів. Загалом, же загальна вага конструкцій трибун становить 450 тонн, а площа, яку вони займають перевищує 6 тисяч квадратних метрів. Загалом же, на глядацьких трибунах розміститься більше 7 тисяч глядачів. У двох секторах відведено по 25 спеціальних місць для людей з інвалідністю та місця для супроводжуючих. Під’їзд до цих секторів буде оснащено пандусами.

Нагадаємо, міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2017 проходитиме в Україні в міжнародному виставковому центрі. Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, фінал – 13 травня.

Останні новини