454 обшуки в 15 областях, 96 млрд грн збитку державі: В Україні проводиться одномоментна антикорупційна операція, - Аваков

454 обшуки в 15 областях, 96 млрд грн збитку державі: В Україні проводиться одномоментна антикорупційна операція, - Аваков

454 обшуки в 15 областях, 96 млрд грн збитку державі: В Україні проводиться одномоментна антикорупційна операція, - Аваков

 Обшуки проводяться у екс-начальників управлінь Міндоходів, вже затримано 23 особи.

Силовики проводять обшуки в 15 обласних управліннях колишнього Міндоходів, вже затримано 23 особи. Про це на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", заявили глава МВС Арсен Аваков і військовий прокурор України Анатолій Матіос, передають Патріоти України.

>

"Я думаю, що це найбільша антикорупційна операція, яка проходила і проходить дотепер у масштабах країни. Близько 96 млрд грн збитку державі група виявила. І зараз тут розташований штаб, тому що тут у спеціальному оперативному режимі проходить координація затримання підозрюваних по всій країні. Тут їх будуть приймати, Анатолій (Матіос) їх буде направляти в суд", - заявив Аваков.

"На даний момент більше 1700 співробітників Нацполіціі і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави, відбувається одномоментне затримання ряду осіб, які зараз у зв'язку з необхідністю їх доставки в суд для обрання запобіжного заходу, завдяки можливостям і сприянням МВС, Нацгвардії, будуть доставлятися авіатранспортом сюди з врученням підозр і відправкою до Печерського суду для розгляду по суті наших клопотань про обрання запобіжного заходу - арешт ", - заявив Матіос.

За словами Матіоса, частину людей вже затримано і їм обирається запобіжний захід.

"Зараз відбувається операція щодо перших керівників і їх заступників всіх 15 обласних управлінь Міністерства доходів і зборів на той момент, так званих державних податкових адміністрацій, які мали пряме відношення до організації функціонування так званих податкових майданчиків, вони ж програмні підприємства, вони ж транзитери для податкових ям, в результаті чого держава недоотримала, а фактично злочинна організація Януковича, Клименка і тих, хто до сих пір перебував в Україні, змогла збагатитися за рахунок платників податків на доведену слідством суму 97 млрд грн", - пояснив військовий прокурор.


До 11:30 за київським часом були затримані 23 підозрюваних, у тому числі колишні начальники управлінь Міндходов в Дніпропетровській та Луганській областях, колишній глава податкової АР Крим, кілька керівників податкової інспекції Києва, заступники глав податкової по Полтавській області, заступник начальника управління Міндоходів по Харківській області, два колишніх начальника податкової по Харківській області.

 

Останні новини