Отруєння екс-шпигуна РФ буде розслідувати Антитерористична поліція.

Отруєння екс-шпигуна РФ буде розслідувати Антитерористична поліція.

Отруєння екс-шпигуна РФ буде розслідувати Антитерористична поліція.

 Антитерористичний підрозділ поліції Великобританії взявся за розслідування отруєння російського екс-шпигуна. На місці взяті зразки для визначення отрути.

До розслідування отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля долучається Антитерористичний підрозділ Скотленд-Ярду. Про це у вівторок, 6 березня, повідомляє Європейська правда.

"Це дуже незвичайний випадок і головне - це якнайшвидше докопатися до суті того, що стало причиною цих захворювань", - заявив Марк Роулі, офіцер антитерористичного відділу Великобританії.

"Ми робимо все необхідне: говоримо зі свідками, беремо зразки на місці для експертизи, працюємо над визначенням отрути, і це допоможе нам отримати відповідь. Я більше нічого не можу сказати на даному етапі", - додав він.

Нагадаємо, колишнього шпигуна Сергія Скрипаля, який в 1990-ті і початку 2000-х років передавав Лондону дані про російських розвідників, виявили непритомним на лавці в торговому центрі.

У Кремлі заявили, що не мають жодної інформації щодо того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

>




23 листопада 2006 року у Великобританії помер колишній офіцер Федеральної служби безпеки РФ Олександр Литвиненко. Він помер від променевої хвороби, викликаної потраплянням в організм радіоактивної речовини - полонію-210. За три тижні до смерті Литвиненко зустрічався зі своїми колишніми товаришами по службі, а на той момент російськими підприємцями Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном.

Розслідування та суд у справі Литвиненка тривали більше дев'яти років. За однією з версій, мотивом вбивства Литвиненка могла бути наявність у нього компромату на представників російської влади.

21 січня 2016 року Високий суд Лондона оприлюднив висновок, що вбивство Литвиненка, "ймовірно", було затверджено Миколою Патрушевим, який в 2006 році очолював ФСБ, а також президентом Володимиром Путіним.

 

Останні новини