СБУ проводить масові обшуки у причетних до антиукраїнських акцій.

СБУ проводить масові обшуки у причетних до антиукраїнських акцій.

СБУ проводить масові обшуки у причетних до антиукраїнських акцій.

Під час обшуків вилучено пропагандистські матеріали, зброя, вибухівка та багато інших доказів підривної роботи проти України

Співробітники СБУ проводять понад 25 обшуків у осіб, які підозрюються у проведенні антиукраїнських акцій на користь країні-агресору. Про це на своїй сторінці у Facebook написала речник СБУ Олена Гітлянська.

>

«Сьогодні Служба безпеки України проводить понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють країні-агресору в проведені антиукраїнських акцій», — написала Гітлянська.

За її словами, під час обшуків вилучено пропагандистські матеріали, зброя, вибухівка та багато інших доказів підривної роботи проти України.

Гітлянська зазначила, що більш детальна інформація буде оприлюднена на сайті СБУ після завершення всіх необхідних процесуальних дій.

«На жаль, серед цих громадян є ті, хто має відношення до журналістського цеху, але приналежність до професії не може бути індульгенцією від законної відповідальності за антидержавницькі дії. Тому просимо вас не давати передчасні оцінки до оприлюднення всіх матеріалів», — наголосила представник СБУ.

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.


Згідно з текстом підозри, опублікованого ЗМІ, Рубану закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю. Серед цілей, званих у документі, вказані підготовка замаху на президента України, а також на перших осіб держави.

Раніше ЗМІ заявили, що Рубану повідомили про підозру. Підозру оголошено за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 »Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 »Терористичний акт». 

Голова СБУ Грицак заявив, що Службі безпеки вдалося запобігти масштабним терактам, які повинні були бути здійснені найближчим часом у Києві та інших містах. За словами Грицака, Рубан разом з ватажками «ДНР» готував теракти в центрі Києва, зловмисники планували обстріляти з мінометів будинки.

Також в СБУ запевняють, що Рубан намагався організувати «Українську федерацію». В СБУ заявили, що з початку 2013 року Рубан став учасником проросійського руху Віктора Медведчука «Український вибір» і виступав проти євроінтеграції України. Також він вже 14 років пов’язаний з Росією. Натомість у Медведчука відхрестилися від Рубана.

 

Останні новини