В Індії більше мільйона людей покинули домівки через повені

В Індії більше мільйона людей покинули домівки через повені

В Індії більше мільйона людей покинули домівки через повені
Мусонні зливи в штаті Керала стали найпотужнішими за останні 100 років. Збитки від повеней уже зараз оцінюються в 3 млрд доларів.
Більше мільйона людей залишили свої будинки на півдні Індії і були переміщені в табори для біженців через зливи і повені в штаті Керала, унаслідок чого вже загинули 410 осіб.
 
Про це повідомляє AFP з посиланням на місцеву владу у вівторок, 21 серпня.
 
На цей момент 1,028 млн осіб переселені в більш ніж 3,2 тисячі спеціальних таборів. При цьому декілька тисяч осіб продовжують перебувати в будинках, розташованих у затоплених районах. Багато хто не хоче покидати свої оселі і просить принести їм воду і продукти.
 
У затоплених районах вода досягає рівня 60 см від землі. Рух машин по дорогах заблокований. При цьому дощі тривають, але вже з меншою інтенсивністю, ніж раніше.
 
Сезон дощів у Кералі почався в червні. З 8 серпня на штат обрушилися особливо сильні зливи. Рівень води досі зростає. Декілька міст, зокрема Чалакуді і Триссур, майже повністю затоплені, найбільший аеропорт штату - Кочин - буде відкрито не раніше 26 серпня.
 
За оцінками місцевої влади, у цьому році мусонні зливи стали найпотужнішими в регіоні за останні 100 років. Сезон дощів в Індії триває до вересня.
 
Збитки від повеней уже зараз оцінюються в 3 млрд доларів. Очікується, що ця цифра істотно зросте.
 
У деяких регіонах Індії у зв'язку з проливними дощами був введений режим надзвичайної ситуації.
 
Раніше в Таїланді внаслідок повеней, викликаних сильними дощами, постраждали більше 70 тисяч осіб.
 
Останні новини