Суд зобов'язав НАБУ допитати Луценка і Матіоса у справі про зловживання

Суд зобов'язав НАБУ допитати Луценка і Матіоса у справі про зловживання

Суд зобов'язав НАБУ допитати Луценка і Матіоса у справі про зловживання

Вищий антикорупційний суд виніс таке рішення 16 грудня

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро (НАБУ) викликати на допит колишнього генерального прокурора Юрія Луценка і колишнього головного військового прокурора Анатолія Матіоса у справі про зловживання. Про це йдеться в матеріалах суду. 

>

Суд встановив, що НАБУ розслідує справу від 09.10.2019 за фактом зловживання службовим становищем Луценка і Матіоса, тобто за 1 ст. 364 Кримінального кодексу.

Відомості про кримінальне правопорушення були внесені на підставі рішення суду за заявою адвоката Захарченка про факт незаконної передачі одного з кримінальних проваджень в головну військову прокуратуру генеральним прокурором Луценком зі зловживанням ним своїм службовим становищем.

11 листопада адвокат Титаренко в інтересах потерпілого подав клопотання про виклик і допит у цій справі як свідків колишнього генерального прокурора і колишнього головного військового прокурора.

Однак відповіді про результат розгляду клопотання адвокат досі не отримав.

16 грудня Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ розглянути це клопотання і викликати зазначених осіб на допит.

Як повідомлялось, у жовтні Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження щодо можливих зловживань колишнього генерального прокурора Юрія Луценка. 

 

Останні новини