Адвоката Януковича призначили керівником у справах про розстріли на Майдані

Адвоката Януковича призначили керівником у справах про розстріли на Майдані

Адвоката Януковича призначили керівником у справах про розстріли на Майдані

 Народний депутат від "Голосу" Олександра Устинова заявила, що ДБР оголосило конкурс на посаду заступників директора з порушенням законодавства.

Адвокат екс-президента Віктора Януковича і його охоронця Олександр Бабіков зайняв місце заступника директора ДБР, на посаді він буде займатися розслідуванням проваджень про розстріли Небесної сотні, повідомляють Патріоти України.

>

Заступником керівника Державного бюро розслідувань Ірини Венедиктової став адвокат Олександр Бабіков, який захищав Віктора Януковича. Він працював в адвокатській фірмі Aver Lex, яка відома тим, що захищала Віктора Януковича.

Він буде займатися розслідуванням проваджень про розстріли Небесної сотні. Першою про це повідомила адвокат сімей загиблих активістів Майдану Євгенія Закревська. "Бабіков - адвокат Януковича в справах по Майдану. І Кобзаря - його охоронця. І тепер він заступник голови ДБР - органу, який буде розслідувати ці справи", - написала Закревська.

"Він як і раніше в статусі адвоката, але запитує у слідчих ДБР різні справи і вимагає по ним звіту", - пишуть журналісти. Офіційно про призначення не оголошено, але він вже знайомиться з підлеглими і вникає в суть справ. Крім того, за даними ЗМІ, він пройшов співбесіду особисто у президента Зеленського.

Про Бабікова відомо, що він випускник харківської юридичної академії ім. Ярослава Мудрого. До Майдану очолював у Харківській обласній прокуратурі управління нагляду за органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією. У 2012 році, будучи на цій посаді, Бабіков заявляв, що Інтерпол оголосив у розшук Арсена Авакова - колишнього на той момент губернатора області, у якого загострився конфлікт з Януковичем і його командою. Як адвокат Бабіков також захищав охоронця Віктора Януковича Дмитра Іванцова.


Народний депутат від "Голосу" Олександра Устинова заявила, що ДБР оголосило конкурс на посаду заступників директора з порушенням законодавства. 29 грудня на сайті ДБР опублікували оголошення. Кандидатам в заступники директора Держбюро розслідувань дали п'ять днів на подачу документів - з 30 грудня по 3 січня, за фактом - лише два робочих дня, причому пакет документів потрібно подати особисто в конкурсну комісію. Тобто взяти участь в конкурсі зможуть особи, які були заздалегідь поінформовані про майбутній конкурс і мають на руках необхідні документи. Для отримання деяких довідок потрібно не менше 15 днів, для довідки про відсутність судимості - до 30 днів.

 

Останні новини