РАКЕТА FALCON 9 СТАРТУВАЛА НА ОРБІТУ З ІНТЕРНЕТ-СУПУТНИКАМи

РАКЕТА FALCON 9 СТАРТУВАЛА НА ОРБІТУ З ІНТЕРНЕТ-СУПУТНИКАМи

РАКЕТА FALCON 9 СТАРТУВАЛА НА ОРБІТУ З ІНТЕРНЕТ-СУПУТНИКАМи

Ракета виведе 60 супутників.

Важка ракета-носій Falcon 9 стартувала з космодрому NASA на мисі Канаверал у Флориді з групою комунікаційних

Крок до глобального інтернету. SpaceX запустила чергові супутники - місія видатна не лише цим
супутників Starlink.

Про це у Тwitter повідомила американська компанія-розробник SpaceX.

>

https://twitter.com/i/status/1214387122146177024

Ракета-носій відправилася на орбіту з новою групою з 60 міні-супутників, призначених для подальшого розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Супутники будуть виведені на орбіту висотою 290 км. Згодом вони підіймуться ще вище за допомогою власних іонних двигунів. 

Багаторазова перший ступінь ракети зробила успішну керовану посадку на плавучу платформі Of Course I Still Love You в Атлантиці через 8,5 хв після старту ракети. Приблизно через 45 хв спеціальне морське судно Ms. Tree спробує "зловити" в надводні мережі стулку обтічника головної частини ракети.

https://twitter.com/i/status/1214373450371891200

До слова, це вже третій вивід на орбіту групи інтернет-супутників в рамках проекту Starlink. Перші 60 супутників запустили наприкінці травня, а другі - в листопаді минулого року.

Як повідомлялося, у грудні американська ракета-носій Falcon 9 успішно вивела на геостаціонарну орбіту японсько-сінгапурський телекомунікаційний супутник JCSat-18/Kacific-1. Апарат призначений для надання послуг широкосмугового доступу до мережі інтернет в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. 


Останні новини