Екскомандир штурмової роти «Айдару» заявляє, що ніколи не бачив у батальйоні Дениса Єрмака

Екскомандир штурмової роти «Айдару» заявляє, що ніколи не бачив у батальйоні Дениса Єрмака

Екскомандир штурмової роти «Айдару» заявляє, що ніколи не бачив у батальйоні Дениса Єрмака

Колишній депутат і командир  Із червня по листопад 2014 року   штурмової роти батальйону «Айдар» Ігор Лапін заявляє, що ніколи в «Айдарі» не бачив Дениса Єрмака.

Так він у своєму Facebook відреагував на слова командира БМП у першій розвідувальный групі «Айдару» Богдана Коваля, оприлюднені у профайлі «Бабеля», присвяченому Денису Єрмаку.

>

«Я, «Зола», командир штурмової роти батальйону «Айдар» періоду з червня по листопад 2014 року. Єрмак ніколи не воював в Айдарі. Цей воєнний турист приїздив у гості (два рази). Перший раз — восени 2014 року. Пару фоток і все», — написав Лапін. Він пообіцяв, що навідається до Єрмака і поцікавиться в нього, де той воював в «Айдарі».

Ще один айдарівець Орест Каракевич, який був у батальйоні з червня 2014 до вересня 2015 року, заявляє, що Денис Єрмак ніколи з ним не співпрацював. «Те, що він із твоєю, Кузя [Богдан Коваль], групою на ТЕС фоткався, не дає тобі право приписувати його до реальних бойових хлопців з «Айдару», — написав Каракевич.

Раніше айдарівець Богдан Коваль розповів «Бабелю» про те, що Денис Єрмак у 2014 році приїжджав до «Айдару» спочатку як волонтер, а потім став приїжджати на його прохання і виконувати бойові завдання.


Він розповів, що Єрмак добре стріляв, а тому він запропонував йому увійти до складу «Айдару», але той відмовився. А коли Єрмак спитав, чи потрібно привезти якусь допомогу «для снайперства», Коваль йому сказав, що для снайперства їм потрібен снайпер. «Ну добре, буде потрібен снайпер, то я можу приїхати», — навів слова Єрмака Коваль.

«Тобто я йому дзвоню і кажу, що ми висуваємося на таку-то задачу через пару днів, нам би потрібне хороше прикриття зі снайпером. “Хорошо, пацани, я приїду”. Приїжджає за кілька днів із гвинтівкою, каже: “Командир, що мені робити?” Я кажу: “Там треба буде засісти та поспостерігати кілька днів”. Добре. Пішли. Він сидить, спостерігає, ми його прикриваємо», — розповів Коваль

 

Останні новини