Холодницький розповів, скільки САП порушила кримінальних справ про незаконне збагачення

Холодницький розповів, скільки САП порушила кримінальних справ про незаконне збагачення

Холодницький розповів, скільки САП порушила кримінальних справ про незаконне збагачення

«Поки мало», - заявив Назар Холодницький

 Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже порушила до десяти кримінальних справ за новою редакцією статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.

Про це заявив керівник відомства Назар Холодницький, – повідомляє "Радіо Свобода".

>

"До десяти. Поки мало. Але стаття лише почала діяти. Органи за даними справами починають тільки збирати матеріали, інформацію", – розповів він про кількість кримінальних проваджень, які зареєстровані за статтею про незаконне збагачення.

Щоправда, про оголошення підозр говорити рано.

Нагадаємо, що закон України"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів "(№ 263-ІХ) набрало чинності у листопаді минулого року. Документ 27 листопада був опублікований в офіційному виданні "Голос України".


Завданням закону є відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, а також введення інституту стягнення в дохід держави необґрунтованих активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування.

Зокрема, документ доповнює Кримінальний кодекс України новою статтею 368-5 "Незаконне збагачення", згідно з якою придбання вищевказаними особами активів, вартість яких понад 6,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує їхні законні доходи, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Останні новини