Авіакатастрофа MH-17: до списку підозрюваних можуть увійти і ті, хто віддав наказ збити

Авіакатастрофа MH-17: до списку підозрюваних можуть увійти і ті, хто віддав наказ збити

Авіакатастрофа MH-17: до списку підозрюваних можуть увійти і ті, хто віддав наказ збити

До списку упідозрюваних у судовому процесі у справі про збитий літак рейсу MH-17 "Малайзійських авіаліній" можуть увійти не лише безпосередні виконавці цього злочину, але і ті, хто віддавав відповідні злочинні накази, включно з військово-політичним керівництвом Російської Федерації.

>

Джерело: заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Наскільки мені відомо, міжнародна слідча група, що складається з слідчих і прокурорів з Голландії, Малайзії, Австралії, Бельгії, України продовжує досудове розслідування. Я не виключаю, що список підозрюваних буде розширено, і в нього увійдуть не тільки безпосередні виконавці цього злочину, а й ті, хто віддавали відповідні злочинні накази, аж до військово-політичного керівництва РФ".

Деталі: Єнін також нагадав, що справа про збивання Боїнга "Малайзійських авіаліній" в небі над Донбасом є частиною позову України до Міжнародного суду ООН, і восени росіяни подадуть контр-меморандум.

 За його словами, процес триває, і це є досить яскравим свідченням невідворотності покарання, справедливості за злочини терористичного характеру.

На питання про те, чи вірить він у те, що на лаві підсудних у цій справі реально опиниться вище військове керівництво РФ, заступник міністра підкреслив, що Україна дуже ретельно формує свої юридичні позиції, збирає докази, забезпечує комунікацію з міжнародними партнерами і розраховує на об'єктивність, неупередженість як нідерландської судової гілки влади, так і суддів Міжнародного суду ООН.


Пряма мова: "Кожен великий шлях починається з маленького кроку. Ми віримо в те, що всі побачать, що справедливість існує, але для цього ми дуже ретельно формуємо наші юридичні позиції, збираємо докази, забезпечуємо комунікацію з нашими міжнародними партнерами і розраховуємо на об'єктивність, неупередженість як нідерландської судової гілки влади, так і суддів Міжнародного суду ООН".

 

Останні новини