ЗСУ посилять свої позиції в районі Чорного та Азовського морів

ЗСУ посилять свої позиції в районі Чорного та Азовського морів

ЗСУ посилять свої позиції в районі Чорного та Азовського морів

РНБО на засіданні під головуванням Президента затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів в південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

«Мова йде про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угруповання ВМС ЗСУ, розвитку відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо», – зазначили в РНБО.

>

Крім того, Кабінету міністрів доручено невідкладно вжити Морську доктрину України та вдосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів.

Уряд також має відпрацювати спільну позицію з міжнародними партнерами щодо протидії техногенної катастрофи на окупованій території північного Криму і забезпечити заходи протидії її поширенню на південну частину материкової України.

РНБО також підтримала пропозицію Президента Петра Порошенка щодо непродовження дії Договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ на наступні 10 років.

Останні новини