Global Firepower-2018: Українська армія – в десятці найсильніших в Європі

Global Firepower-2018: Українська армія – в десятці найсильніших в Європі

Global Firepower-2018: Українська армія – в десятці найсильніших в Європі

Престижний рейтинг військової могутності країн враховує як чисельність армії, так і її технічне оснащення, а також логістичні та промислові можливості країни.

Українська армія залишається в десятці найсильніших збройних сил в Європі, свідчить рейтинг Global Firepower-2018, дані якого наводить Business Insider.

>

При формуванні рейтингу військової могутності враховується низка факторів: зокрема, географія, логістичні можливості, природні ресурси, промислові можливості, а також різноманіття озброєння та військових активів, розвиненість країни, кількість живої сили і т.п.

Українські Збройні Сили опинилися в рейтингу на 10-му місці серед найсильніших армій на континенті з оборонним бюджетом на рівні 4,88 млрд доларів. Видання нарахувало в Україні 1,1 млн військовослужбовців, понад 2,2 тисяч танків, 39 винищувачів (загальна кількість військових літаків – 240), а також 25 суден ВМС.

Попереду України виявилася Греція з бюджетом в 6,5 мільярда доларів на "оборонку". А ось військових там виявилося менше – 413 500, танків – вдвічі менше, ніж в Україні. Проте, у Греції набагато більше винищувачів – 189 машин.

До трійки найсильніших армій Європи увійшли Росія, Франція та Велика Британія. Крім того, потужну військову присутність в Європі мають і США. Втім, в рейтингу європейського відділення американської армії не враховано – хоча воно впливає на загальну позицію США в світовому рейтингу.


Нагадаємо, в березні президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна посіла 30-е місце в рейтингу найсильніших армій світу. Він підкреслив, що Україна зробила неможливе – за дуже короткий термін побудувала сильне військо.

 

Останні новини