У НАТО обговорять відповідь на ситуацію в Азові - Держдеп

У НАТО обговорять відповідь на ситуацію в Азові - Держдеп

У НАТО обговорять відповідь на ситуацію в Азові - Держдеп

Вашингтон має намір виробити спільну позицію з європейськими партнерами на дії Росії в Керченській протоці.

На зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, яка відбудеться 4-5 грудня в Брюсселі, обговорять ситуацію в Керченській протоці, щоб виробити єдину цілісну відповідь на агресію РФ. Про це в понеділок, 3 грудня, повідомив журналістам представник Держдепу.

>

 

"Протягом останніх декількох днів ми дуже тісно взаємодіяли з європейськими союзниками, як в форматі НАТО, так і в форматі ЄС, і зараз ми зосереджені на визначенні спільної відповіді за все альянсу", - зазначив дипломат.

При цьому він наголосив, що Вашингтон чекає від європейських союзників більше зусиль в протистоянні Росії.

"Ми плануємо продовжити діяти на підставі недавніх заявлених вимог США до керівництва Росії звільнити членів екіпажів і кораблі, які були затримані в ході інциденту в Керченській протоці. Ми закликаємо європейських союзників проявити лідерські здібності в подоланні проблеми", - вказав представник Держдепу.

Він також уточнив, що США підтримують Україну в справі захисту національного суверенітету і територіальної цілісності і хотіли б, щоб "європейські союзники взяли на себе більшу відповідальність за проблему безпеки, яка перебуває всього за 200 миль від кордону Німеччини".


На думку дипломата, "акт агресії в Керченській протоці ознаменував очевидну ескалацію дій з боку росіян, і це був перший раз, коли вони відкрито використовували силу і були дуже рішучими".

 

Останні новини