Сьогодні в Україні минає термін дії воєнного стану

Сьогодні в Україні минає термін дії воєнного стану

Сьогодні в Україні минає термін дії воєнного стану

Сьогодні, 26 грудня, Закінчується термін введеного місяць тому воєнного стану в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Сумській, Харківській, Чернігівській та Вінницькій областях.

Закінчується дія воєнного стану о 14:00, пише «УП».

>

Воєнний стан в Україні було введено з 14 години 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб – до 14 години дня 26 грудня 2018 року.

Він діяв у областях, розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону та на узбережжі Чорного і Азовського морів.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

За даними ВМС України, шестеро українських військовослужбовців отримали поранення. Московити ж кажуть, що внаслідок атаки в морі “отримали легкі поранення” троє українських військових. Також Росія захопила три українські військові катери.

Весь склад ВМС підняли за тривогою, всі кораблі виходять у море.


Рада національної безпеки й оборони на засіданні, що почалося після півночі 26 листопада, підтримала рішення про впровадження воєнного стану в Україні на 60 діб.

26 листопада депутати Верховної Ради проголосували за введення воєнного стану на 30 діб від 14.00 26 листопада. Однак не в усій країні, а лише на території десяти областей, які межують із окупованим Кримом та невизнаним Придністров’ям.

27 листопада опублікували новий указ Президента про воєнний стан.

Останні новини