Військовий аналітик пояснив, навіщо Росії сховища ядерного зброї в окупованому Криму

Військовий аналітик пояснив, навіщо Росії сховища ядерного зброї в окупованому Криму

Військовий аналітик пояснив, навіщо Росії сховища ядерного зброї в окупованому Криму

Кремль створив збройне угруповання в південному "підчерев'ї" НАТО, готове до реальної війні з геополітичним противником.

З ростом мілітаризації окупованого Криму російська загроза з боку півострова постійно зростає. До того ж, велика ймовірність того, що в Криму вже присутня ядерна зброя.

>

Про це генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко розповів в інтерв'ю українській редакції "Радіо Свобода".

"Якщо раніше рівень озброєння Чорноморського флоту перебував на тактичному рівні, то зараз він вже піднятий до стратегічного. Росіяни відремонтували всі сховища ядерної зброї в Криму і заводять до Криму всі три компонента збройних сил: морське, повітряне та наземне озброєння. Сюди входять підводні човни, нові види літаків і вертольотів, зенітно-ракетні системи тощо. Представники кримських татар прямо стверджують, що ядерна зброя є в Криму. Я сам на 95% певен, що вона вже є на півострові", – зазначив військовий аналітик.

З його слів, росіяни фактично самі зробили те, що в своїй пропаганді приписували намірам НАТО – створили збройне угруповання в південному "підчерев'ї" Альянсу, готового до реальної війні з геополітичним противником.


Нагадаємо, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на початку грудня-2018 заявив, що Росія готова доправити до Криму ядерну зброю. З його слів, на півострові Кремль має можливості для проведення серйозних військових операцій – там розміщені кораблі, підводні човни, літаки і ракетні комплекси.

У жовтні-2018 міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що побоювання щодо ядерної зброї Росії в Криму обгрунтовані. Він допустив, що на окупованому півострові могла бути також побудована інфраструктура для ядерної зброї.

 

Останні новини