Наєв пояснив, чому Азов представляє для Росії особливий інтерес

Наєв пояснив, чому Азов представляє для Росії особливий інтерес

Наєв пояснив, чому Азов представляє для Росії особливий інтерес

Захоплений Крим як і раніше не має надійного зв'язку зматериковою частиною РФ.

Незважаючи на тимчасове затишшя на Донбасі, Москва не відмовилася від спробпробити "сухопутний коридор" в окупований Крим   вздовж Азовського моря потериторії материкової України.

>

Про це заявив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю австрійській  газеті Wiener Zeitung, повідомляє Укрінформ.

"Зараз ворог дуже активний насамперед на Маріупольському напрямку і в районіАзовського моря. Азовське море для Росії представляє особливий інтерес, оскількиМосква бачить тут можливість для подальшого просування на українськутериторію. І перш за все Москва хоче пробити  "сухопутний коридор"   в окупованийРосією Кримський півострів", - сказав він.


За словами Наєв, ситуацію на передовій можна охарактеризувати як "стабільну і контрольовану".

"Російські окупаційні війська поки не наступають, але це не означає, що вони припинили свої спроби провокувати подальший конфлікт", - заявив він.

Командувач Об'єднаними силами підкреслив, що українська сторона чітко дотримується Мінських домовленостей і, перш за все, режиму припинення вогню. У той же час, противник завжди використовує перемир'я для перегрупування військ і здійснення нових провокацій – "це можуть підтвердити не тільки наші солдати, а й міжнародні спостерігачі".

На його переконання, існує тільки один спосіб, щоб змусити окупантів дотримуватися режиму припинення вогню: "Нам потрібна чітка позиція міжнародної спільноти щодо засудження агресивних дій Росії. Нам потрібна також максимально можлива публічність і інформування про постійне порушення режиму припинення вогню з російської сторони в міжнародних ЗМІ і подальші жорсткі санкції проти держави-агресора Росії. Керівництво так званих "псевдореспублік" повністю залежить від Кремля, і тільки Москва здатна припинити конфлікт на Донбасі ".

Раніше сайт "Сегодня" повідомляв про нарощування Росією військової потужності в Криму. На півострів
 перекинуті   понад 100 бойових літаків нових типів.

 

Нагадаємо, раніше в коментарі сайту "Сегодня" військовий експерт Михайло Жіроховповідомляв, що у Росії є військовий потенціал "пробити" сухопутний коридор в Крим через Маріуполь,   але для цього Путіну   потрібно піти   на   широкомасштабнувійськову операцію із залученням великої кількості техніки, озброєнь і особового складу.

 

Останні новини