Українську крилату зброю вперше представили на міжнародному ринку

Українську крилату зброю вперше представили на міжнародному ринку

Українську крилату зброю вперше представили на міжнародному ринку

 Компанія Спецтехноекспорт вперше представила "Нептун" та "Вільху" на міжнародній виставці оборонної та військової промисловості IDEX-2019 в ОАЕ.

Це модель наземного комплексу крилатих протикорабельних ракет та високоточна системи залпового вогню. Ракетами вже тривалий час цікавляться у низці країн Близького Сходу, повідомляє "Новое Время".

>

Розробкою бойових частин обох комплексів займалося українське КБ "Луч".

Система залпового вогню "Вільха" з ракетами калібру 300 мм вважається однією з найпотужніших у світі у своєму класі. Призначена для ураження цілей будь-яких типів на дальніх підступах. Здатна запускати 12 ракет за 45 сек на відстань до 120 км. На такій відстані ракети влучають у ціль з максимальним відхиленням всього 30 м.

Кожна із чотирьох крилатих протикорабельних ракет "Нептун" здатна вражати бойові кораблі водотонажністю до 5 тис т на відстані до 280 км (експортна версія). Комплекс складається з чотирьох пускових установок з чотирма ракетами та наземної мобільної платформи. Вага однієї ракети – 670 кг, а її уламково-фугасної бойової частин – 145 кг.




Перше зображення модернізації фронтового винищувача МіГ-29 до версії МУ2з'явилось у мережі. Воно зроблене у цеху Львівського авіаційного заводу.

 

Останні новини