Ніякого особливого статусу і амністії бойовиків: Зеленський зробив заяву щодо Донбасу

Ніякого особливого статусу і амністії бойовиків: Зеленський зробив заяву щодо Донбасу

Ніякого особливого статусу і амністії бойовиків: Зеленський зробив заяву щодо Донбасу

Якщо Зеленський стане президентом, то готовий розгорнути інформаційну війну проти російської пропаганди.

Кандидат в президенти Володимир Зеленський вважає, що у Донбасу не може бути ніякого особливого статусу, а бойовиків він не збирається амністувати і не має наміру ініціювати відповідний закон. У той же час він пояснив, що потрібно робити для інтеграції людей з окупованих територій. Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

>

Він упевнений, що нова влада в Україні в питанні Донбасу повинна зробити упор на жителів окупованих територій і розгорнути інформаційну війну проти російської пропаганди.

"Я вважаю, що це взагалі наша велика історія, і нам доведеться довго виходити з цієї кримінальної ситуації. Ось тут, може бути, нам допоможе саме інформаційна війна. Я дуже сподіваюся інформаційно повернути цих людей в стан, що вони потрібні Україні так само, як Україна потрібна їм, і що вони такі ж українці. Але потрібно буде зробити дуже багато гуманітарних кроків. Багато всього. Те, що наші політики говорять: побудувати стіну і таке інше. Її збудували, але не з цеглі. Її збудували ще гірше. Стіни ніби як немає, але вона інформаційно страшна. Ці люди на тих територіях, які не отримують пенсії ... І те, що ми з ними не розмовляємо – це найстрашніше", – сказав Зеленський.


Лідер "Зе! Команди" впевнений, що в окупованих на сьогодні районів Донецької та Луганської областей не повинно бути ніякого особливого статусу, і виключає ухвалення закону про амністію бойовиків.

 

Останні новини