Полторак підвищив зарплати військовим Донбасу

Полторак підвищив зарплати військовим Донбасу

Полторак підвищив зарплати військовим Донбасу

Контрактники на першій лінії бойового зіткнення будуть отримувати більш ніж 27 тисяч гривень.

Глава Міноборони Степан Полторак підписав наказ про збільшення з 1 травня розмірів винагород за участь в операції Об'єднаних сил на Донбасі на 5 тисяч гривень військовослужбовцям, які перебувають на лінії зіткнення, і на тисячу - в інших районах ООС. Про це повідомляє прес-служба відомства в середу, 8 травня.

>

 

"Таким чином, мінімальне грошове забезпечення військовослужбовця-контрактника, який залучений до участі в операції Об'єднаних сил, становитиме на першій лінії -27,3 тис. грн, в інших районах проведення операції - 16,8 тис. грн, командира взводу - на першій лінії від 31,1 тис. грн, в інших районах від 20,6 тис. грн, командира батальйону від 35,5 тис. грн, на першій лінії і від 25 тис. грн - в інших районах", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що командир бригади, який виконує завдання на лінії бойового зіткнення, буде отримувати мінімальне грошове забезпечення в сумі 42 тис. грн, а в інших районах проведення операції - 31,5 тис. грн.

"Зазначене підвищення відбувається в плановому порядку в межах виділених в 2019 році в держбюджеті коштів на утримання Збройних сил у напрямку витрат на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям і не вимагає додаткового виділення бюджетних коштів або перерозподілу з інших статей витрат", - зазначили в Міноборони.


Як повідомлялося, підвищити зарплати військовим Донбасу 6 травня доручив президент Петро Порошенко під час візиту в зону проведення ООС. У той же день він змінив командувача операції, призначивши замість Сергія Наєва Олександра Сирського.

 

Останні новини