США можуть збільшити військову допомогу Україні

США можуть збільшити військову допомогу Україні

США можуть збільшити військову допомогу Україні

Загальне планування обсягу коштів очікується більше, ніж у поточному році, - понад $700 млн, зазначив посол України в США Валерій Чалий.

Бюджетні проекти США на наступний рік, які зараз розглядає Конгрес, передбачають збільшення підтримки України в оборонній сфері порівняно з поточним роком. Про це сказав посол України в США Валерій Чалий, повідомляє Укрінформ у суботу, 18 травня.

>

За словами Чалого, наступного року повинна збільшитися допомога і від Пентагону, і від Держдепартаменту.

 "Зараз розглядається питання, і вже пройшла стадія затвердження у профільному комітеті в Конгресі, про збільшення допомоги Україні наступного року як від Пентагону, так і від Державного департаменту", - зазначив дипломат.

За його словами, йдеться про військово-технічну допомогу, включаючи летальну зброю оборонного характеру, підтримку Міністерства України у справах ветеранів, а також ряд програм реформування.

"Загальне планування обсягу цих коштів очікується більше, ніж у поточному році, - понад $700 млн. Це величезна підтримка. Якщо взяти інші країни європейського регіону, то ми маємо найбільшу підтримку Сполучених Штатів", - підкреслив Чалий.


Він вважає, що порядок денний двостороннього партнерства України і США є дуже інтенсивним як у сфері військово-технічної допомоги, так і в плані підтримки територіальної цілісності та суверенітету нашої країни через посилення санкційної політики.

Нагадаємо, 16 травня підкомітет із питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект бюджету Пентагону на 2020 рік із 250 млн доларів для України. Із зазначеної суми 50 млн доларів спрямують виключно на поставки летального зброї. 

Раніше повідомлялося, що в Нацгвардії оцінили отримані від США гранатомети. Українські військові отримали ряд переваг завдяки американським протитанковим гранатометам PSRL-1 калібру 40 мм.

 

Останні новини