Росія злякалася бомбардувальника США і підняла авіацію

Росія злякалася бомбардувальника США і підняла авіацію

Росія злякалася бомбардувальника США і підняла авіацію

Три бомбардувальники B-52 здійснили трансатлантичний переліт і були перехоплені над Чорним і Балтійським морями.

Лише через тиждень після перехоплення російськими літаками американських літаків-розвідників районі Балтики, як авіація РФ знову перехопила над Чорним і Балтійським морями літак США. Наразі – стратегічні бомбардувальники B-52.

>

За даними порталу The Aviationist, літаки 60-0009 / "HODOR 51", 61-0038 / "HODOR 52" і 61-0005 / "HODOR 53" здійснили трансатлантичний переліт з повітряної бази в Північній Дакоті.

HODOR 51 і HODOR 52 досягли Європи першими і продовжили політ в напрямку Румунії до Чорного моря, над яким були перехоплені російськими Су-27, піднятими з бази в окупованому Криму.

Долетівши до Європи на півгодини пізніше, HODOR 53 попрямував до Балтійського моря і був перехоплений в міжнародному повітряному просторі поблизу Калінінградської області.

Нагадаємо, що Росія вже не вперше перехоплює B-52 – раніше аналогічний інцидент стався в березні, коли російські винищувачі супроводжували американський бомбардувальник в нейтральному повітряному просторі над Балтикою.


Ми також писали про перехоплення російським Су-35 американського літака-розвідника P-8A Poseidon над Середземним морем, після чого Пентагон звинуватив Кремль у небезпечній поведінці.

 

Останні новини