Сили спеціальних операцій ЗСУ відмовляються від радянських зразків зброї

Сили спеціальних операцій ЗСУ відмовляються від радянських зразків зброї

Сили спеціальних операцій ЗСУ відмовляються від радянських зразків зброї

Сили спеціальних операцій Збройних сил в ході інтеграції в систему колективної безпеки НАТО відмовляться від радянського озброєння. Командувач ССО генерал Ігор Луньов повідомив, що процес триватиме чотири роки.

"Завдання в короткостроковій і середньостроковій перспективі. Обов'язково виконати заходи щодо подальшої інтеграції в систему колективної безпеки країн НАТО. Для цього на черзі – сертифікація наступних підрозділів спеціального призначення, яку плануємо провести протягом 3-4 років", – сказав Луньов під час брифінгу в Міністерстві оборони України.

>

Також наголосив на наступному. Сьогодні на озброєнні ССО ЗС України сучасні снайперські гвинтівки UAR-10 (.308) українського виробника, гвинтівки SAVAGE .338 калібру та снайперські гвинтівки BARRETT .50 калібру виробництва США, які значно підвищили якість виконання бойових завдань підрозділів спеціального призначення та ведення контрснайперської боротьби на сході держави.

За словами генерал-лейтенанта Луньова, підрозділи Сил спеціальних операцій поповнюються новітніми зразками озброєння та військової техніки, засобами захищеного зв’язку. Окрім цього, до підпорядкованих військових частин за Державним оборонним замовленням поставлено низку безпілотних авіаційних комплексів українського виробництва. Введення зазначених зразків до штатів військових частин та їх закупівля дало змогу підвищити якість виконання завдань за призначенням групами спеціального призначенням в районі проведення Операції об’єднаних сил.



Також, як зазначив Луньов, цього року розроблена та введена в дію окрема номенклатура озброєння та військової техніки Сил спеціальних операцій, що дозволить приймати до строю військових частин спеціального призначення специфічне, притаманне тільки підрозділам спеціального призначення озброєння, екіпірування та техніку. Велика увага приділяється питанням матеріального забезпечення військовослужбовців, адже сучасне екіпірування та одяг впливають на якість виконання спеціальних завдань. Від цього залежить здоров’я та боєздатність військовослужбовців в екстремальних умовах.


В ході брифінгу офіцер поінформував, що наразі рішенням Міністра оборони України впроваджено окрему норму речового майна для військовослужбовців Сил спеціальних операцій, більшість предметів пройшли дослідні випробування. Це сучасні зразки екіпірування та спорядження, в яких широко застосовуються штучні матеріали, що виготовлено за новітніми світовими технологіями.

 

Останні новини