Лінію фронту відвідали глави Міноборони і Генштабу

Лінію фронту відвідали глави Міноборони і Генштабу

Лінію фронту відвідали глави Міноборони і Генштабу

Командувач Об'єднаних сил розповів військовому керівництву про збільшення випадків порушень перемир'я на Донбасі.

 Район проведення Операції Об'єднаних сил відвідали міністр оборони Андрій Загороднюк і глава Генштабу - Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у понеділок, 16 вересня. 
У Донецькій області командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко ознайомив делегацію з ситуацією в районі проведення операції, а також загалом у регіоні.
 
Кравченко підкреслив, що оголошене з 21 липня перемир'я "мало позитивні наслідки" виключно на початковому етапі.
 
"У перші дні кількість ворожих обстрілів, дійсно, зменшилася майже удвічі. Однак вже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій на добу, в окремих випадках, до 20 і більше. Всього з оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції більш як 500 разів, з них 80 - із забороненого озброєння", - зазначив він.
 
Також Кравченко додав, що факти порушень режиму припинення вогню сепаратистами свідчать про їх провокаційний характер і спроби викликати у відповідь вогонь.
 
Загороднюк ознайомився зі структурою, завданнями, які стоять перед особовим складом підрозділів ООС. Він також обговорив з головами Донецької та Луганської ОДА актуальні питання, які потребують негайного вирішення.
 
"Протягом перебування в районі проведення ООС Загороднюк, Хомчак і Кравченко відвідали близько десятка передових позицій підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення", - відзначили в штабі.
 
 
Відзначимо, за минулу добу сепаратисти 16 разів порушили режим припинення вогню, поранення отримав один український військовий.
 
 
Останні новини