Генштаб назвав умови завершення боїв на Донбасі

Генштаб назвав умови завершення боїв на Донбасі

Генштаб назвав умови завершення боїв на Донбасі

Бойові дії завершаться в тому випадку, якщо Україна поверне під контроль частину територій Донбасу і державний кордон з РФ.

Бойові дії на Донбасі будуть завершені за умови звільнення всіх українських полонених, повного взяття під контроль України окупованих територій і державного кордону з Російською Федерацією. Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв'ю виданню Телеком.
 
"Бойові дії на Донбасі повинні бути завершені виключно за умови звільнення всіх українських заручників і полонених, повного взяття під контроль України окупованих наразі територій і відповідних ділянок державного кордону з Російською Федерацією", - заявив Хомчак.
  
Він зазначив, що питання переговорів входить у компетенцію політичного керівництва країни, в той же час українська армія здатна підтримати сприятливі умови для стримування агресора і забезпечення переговорного процесу в "нормандському форматі" з метою завершення збройного конфлікту політико-дипломатичним шляхом.
 
Говорячи про те, чи потрібно пов'язувати врегулювання війни на Донбасі з питанням Криму, Хомчак зазначив: "Щодо Криму, тут іншої позиції бути не може: Крим - це Україна. Шляхи його звільнення і повноцінного повернення до складу нашої держави, крім фактора чисто військового, мають значний інформаційний та політичний підтекст і повинні розглядатися в комплексі з можливим залученням міжнародних партнерів".
 
Нагадаємо, заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт також заявив, що добровольці займуть позиції ЗСУ у разі відведення військ на Донбасі.
 
Нагадаємо, на переговорах у Мінську 1 жовтня були досягнуті домовленості про початок розведення сил у Петровському і Золотому.
 
Останні новини