В ЄС зробили заяву про кордон на Донбасі

В ЄС зробили заяву про кордон на Донбасі

В ЄС зробили заяву про кордон на Донбасі

Для виконання Мінських угод Україна повинна повністю повернути контроль над кордоном на Донбасі, вважають в ЄС.

Відновлення Україною повного контролю над державним кордоном на Донбасі є необхідним для виконання Мінських угод. Про це йдеться в заяві Європейського Союзу, зробленій під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє в суботу, 12 жовтня, Укрінформ.

>

"Ми ще раз наполягаємо на нашій позиції, що повний контроль України над державним кордоном має дуже важливе значення для виконання Мінських домовленостей", - заявили в Євросоюзі.

В ЄС також наголосили, що всі іноземні збройні формування, військова техніка і найманці повинні залишити територію України.

Щодо місцевих виборів на території ОРДЛО, то для їхнього проведення за українським законодавством повинні бути створені всі необхідні умови, перш за все в сфері безпеки.

"Належні безпечні умови є необхідними для проведення, відповідно до законодавства України, місцевих виборів в окремих районах Донбасу під наглядом БЮРО і відповідно до стандартів ОБСЄ", - йдеться в заяві Євросоюзу.

Також наголошується, що в ЄС будуть уважно стежити за розвитком ситуації і закликають Росію і підтримувані нею збройні формування до конструктивного підходу.


Нагадаємо, в ЄС також заявили, що бачать прогрес у реалізації Мінська-2.

Раніше Зеленський назвав умови прийняття формули Штайнмаєра.

 

Останні новини