Кучма підняв голос проти «формули Штайнмаєра» та відводу військ з Донбасу

Кучма підняв голос проти «формули Штайнмаєра» та відводу військ з Донбасу

Кучма підняв голос проти  «формули Штайнмаєра» та відводу військ з Донбасу
 9Випестувана кимсь на Банковій “формула Штайнмайєра” заради побачення Зеленського з Путіним у нормандському форматі "торпедована" представником президента України у тристоронній контактній групі. Тепер Зеленський звільнить Кучму слідом за Безсмертим?

Так звана “формула Штайнмаєра” не зможе привести до миру на Донбасі. Про це заявив другий президент України Леонід Кучма, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

>

За його словами, “формула Штайнмаєра” не є формулою світу. Екс-президент підкреслив, що проведення виборів на Донбасі без попереднього виведення військ, роззброєння, відновлення українського кордону – це повний абсурд. При нинішніх умовах, каже Кучма, контролювати виборчий процес туди не поїдуть ні спостерігачі, ні журналісти.

“Це формула на час політична чи така – а раптом ми дотиснемо українців, вони на неї погодяться, і ми розвернемося … Це взагалі “здати нас з потрохами”, так сказати”, – зазначив він.

Політик також виступає категорично проти надання Донбасу особливого статусу, так як це шлях до конфедераційного устрою, що вкрай неприйнятно для України. У зв’язку з цим, вважає Кучма, відновлення миру на Донбасі є тривалим і відповідальним процесом, результат якого більшою мірою залежить від позиції Європи та президента Дональда Трампа, так як США є єдиною країною, що має певний вплив на Росію.


 

Останні новини