В Україні винайшли надзвукову ракету, здатну протидіяти Чорноморському флоту РФ

В Україні винайшли надзвукову ракету, здатну протидіяти Чорноморському флоту РФ

В Україні винайшли надзвукову ракету, здатну протидіяти Чорноморському флоту РФ

 У Дніпрі на КБ «Південне» створена новітня ракета «Блискавка»

Минуло близько місяця з часу проведення у Києві XVI Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека – 2019" , на якій РНБО, МВС, Міноборони, Мінекономрозвитку, СБУ, ДСНС України, ДК "Укроборонпром" показали перспективні розробки в галузі техніки і технологій військового призначення, коли вже стали відомі характеристики надзвукової ракети "Блискавка" (Блискавка), макет, якій був представлений на виставці.

>

Швидкість надзвукової ракети, що є новітньою розробкою дніпровського КБ "Південне" і новим поколінням протикорабельних ракет, складає близько 2000-2500 кілометрів на годину, повідомляє "Дніпровська панорама" .

Ракетами цього типу планують озброїти винищувачі Су-27 і фронтові бомбардувальники Су-24М, які стоять на озброєнні української армії. Творці "Блискавки" запевняють, що для установки ракети буде потрібно мінімальне переобладнання літаків. Ракету можна оснащувати осколково-фугасними і фугасно-проникаючими бойовими частинами.

За словами військового експерта Олега Жданова, на даний момент в світі практично немає засобів, які можуть захистити від української ракети "Блискавка", наприклад, ізраїльський "Залізний купол" перехоплює тільки дозвукові ракети .


На його думку, "Блискавку" може застосовуватися Україна для протидії Чорноморському флоту РФ і флотилії РФ в Азовському морі.

Сайт "Сьогодні" повідомляв, що днями біля берегів Криму ЗСУ провели випробування ракет і бойові стрільби в Херсонській області, де із зенітних ракетних комплексів знищували повітряні, наземні та надводні цілі.

 
 
Останні новини