Росія готує вторгнення: Названа дата, чисельність військ і мотиви

Росія готує вторгнення: Названа дата, чисельність військ і мотиви

Росія готує вторгнення: Названа дата, чисельність військ і мотиви

У вересні Росія проведе в Білорусі військові навчання Захід 2017, куди може залучити близько 100 тисяч військовослужбовців. Про це розповідається в великому спецпроекті LIGA.net, присвяченому триріччя російсько-української війни «Війна 2017».

Для Європи загострення відносин з Росією, схоже, тільки починається. У 2015 році Путін вирішив вивести країну з договору про обмеження озброєння в Європі (ДЗЗСЄ). З того ж року режим почав створення на своєму західному кордоні трьох нових дивізій - по 10 тис солдат у кожній. Однак реальні цифри, говорять фахівці, будуть в рази більше. Фактично це сили швидкого реагування, здатні в найкоротші терміни здійснювати наступальні дії.

>

За даними співрозмовників LIGA.net серед силовиків, створювана угруповання буде повністю розгорнута, переозброєна і готова до вторгнення в сусідні країни до 2020 року. Судячи зі складу військових об'єднань і створюваної інфраструктури для них, глибина вторгнення планується в межах 500 км. Крім країн Балтії або Білорусі, напрямків удару в сторону України може бути кілька: чернігівське, Харківсько-сумське, донецьке. Удар з Криму теж можливий. Мета військового наступу - НЕ окупація, а розгром основних сил ЗСУ та примус України до капітуляції, тобто до світу на умовах агресора.

Останні новини