Військові НАТО промарширують Хрещатиком.

Військові НАТО промарширують Хрещатиком.

Військові НАТО промарширують Хрещатиком.

   У військовому параді, що пройде в Києві на День незалежності 24 серпня, вперше в історії України візьмуть участь представники армій країн-учасниць НАТО.

Про це заявив в інтерв'ю українським телеканалам міністр оборони Степан Полторак, повідомляє "Українська правда".

>

"Цього року дуже багато наших партнерів виявили бажання брати участь у святкуванні Дня незалежності України. Поруч з нами знаходитимуться представники збройних сил країн Альянсу", - сказав він.

Україна веде перемовини із цього приводу з усіма країнами-учасницями НАТО. Погодження прислати військових на парад надали вже 6 з них, але Полторак сподівається, що ця цифра зросте до 10.

У святкуванні цьогоріч візьмуть участь військовослужбовці з Грузії.

Міністр також розповів, що загалом в параді цьогоріч візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців. Тисяча з них були в АТО.

Крім того, центром Києва проїдуть більше 70 одиниць військової техніки, серед якої багато нових зразків. Зокрема, це будуть системи залпового вогню, броньована техніка, новітні засоби розвідки.

1 серпня на території авіаційного заводу імені Антонова пройшло перше спільне тренування Нацгвардії та інших силових структур у рамках підготовки до військового параду.


 

Останні новини