Путін озвучив наслідки в разі поставок зброї США в Україну..

Путін озвучив наслідки в разі поставок зброї США в Україну..

Путін озвучив наслідки в разі поставок зброї США в Україну..

 Бойовики на Донбасі можуть направити наявну у них зброю в інші зони конфлікту, зазначив президент РФ.

Поставки американцями зброї в Україну можуть спровокувати ескалацію конфлікту. Про це заявив на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС президент Росії Володимир Путін, передає Інтерфакс-Україна.

>

Він пояснив американцям, що поставки зброї в Україну можуть негативно вплинути на ситуацію на Донбасі.

"Це (поставки летальної зброї в Україні – ред.) суверенне рішення США, кому продавати зброю або постачати безкоштовно, і тій країні, яка є реципієнтом цієї допомоги. Ми на цей процес ніяк вплинути не зможемо. Але є загальні міжнародні правила і підходи – поставки зброї в зону конфлікту не йдуть на користь умиротворенню, а тільки погіршують ситуацію. Якщо це станеться в даному випадку, то принципово це рішення ситуацію не змінить, взагалі ніяк не вплине на зміну ситуації, але, кількість жертв, безумовно, може збільшитися", – сказав Путін.

Він зазначив, що поставки американської зброї в зону конфлікту можуть спровокувати і бойовиків.

"Це полягає в тому, що у самопроголошених республік достатньо зброї, в тому числі захопленої у протиборчої сторони ... І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, важко сказати, як будуть реагувати проголошені республіки – може бути, вони направлять наявну у них зброю в інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них", – попередив російський лідер.


Сайт "Сегодня" з'ясував, що думають в США про надання Україні летального зброї і які у цього питання перспективи.

 

Останні новини