В ЄС пояснили, коли чекати миротворців на Донбасі.

В ЄС пояснили, коли чекати миротворців на Донбасі.

В ЄС пояснили, коли чекати миротворців на Донбасі.

 Місія ООН повинна розміщуватися на всьому Донбасі, а не тільки на лінії розмежування, вважає європейський експерт.

ВВведення миротворців на Донбас можливе тільки після проведення президентських виборів в Росії. Про це в інтерв'ю "Сегодня" розповіла голова програми Східної Європи і Євразії в Інституті міжнародних відносин в Римі Нона Міхелідзе.

>

За її словами, місія ООН повинна розміщуватися на всьому Донбасі, а не тільки на лінії розмежування.

"Вона (місія – ред.) створить де-факто державу на Донбасі, – ми вже були свідками такого в Абхазії, наприклад. Тому, в цьому питанні, з моєї точки зору, потрібно бути уважним стосовно того, хто буде членом цієї місії , хто буде діяти з миротворцями, і де місія буде розгорнута", – розповіла Міхелідзе.

Вона розуміє, що Україна не погодиться на варіант Росії, а РФ – на український варіант. Тому, за її словами, потрібен альтернативний варіант.

У той же час експерт розповіла, коли миротворці можуть з'явитися на Донбасі. На її думку, це справа не короткострокової перспективи – тільки після президентських виборів в Росії, призначених на березень.

"Я сумніваюся, що це буде зроблено в найближчий період часу. В Росії наближаються президентські вибори. Потрібно почекати результату, – звичайно, ми його знаємо, – але я маю на увазі, що у Росії буде час займатися ще чимось, крім виборів", – підкреслила Міхелідзе.


 

Останні новини