ВПС США провели повітряну розвідку територій у Криму і Донбасу.

ВПС США провели повітряну розвідку територій у Криму і Донбасу.

ВПС США провели повітряну розвідку територій у Криму і Донбасу.

Американські військові літаки в неділю провели розвідку поблизу Криму.

Два американських військових літака - морський розвідник P-8A Poseidon і далекий важкий безпілотник RQ-4A Global Hawk - в неділю здійснили масштабну розвідувальну операцію, що охопила також територію Криму, слід з останніх моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, передає Ukr.Media.

>

Так, за їх інформацією, стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4A Global Hawk  як повідомлялося, в неділю проводив розвідку вздовж лінії розмежування на Донбасі, після цього протягом кількох годин курсував вздовж усього узбережжя Криму, починаючи від його західній частині до Керченської протоки.

Одночасно патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon з бортовим номером 168432 і позивним PS076, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, який, як повідомлялося, в неділю був зафіксований поблизу Севастополя, крім цього здійснив політ на захід і південь від півострова.

З початку року це вже щонайменше другий політ розвідувального літака ВМС США поблизу узбережжя Криму. Перший був зафіксований 1 січня.

Крім того, це був і другий політ американського далекого розвідувального безпілотника уздовж лінії розмежування на Донбасі в поточному році - перший був здійснений 1 січня.

Останні новини