У ЦРУ заявили про готовність КНДР невдовзі завдати ядерного удару по США.

У ЦРУ заявили про готовність КНДР невдовзі завдати ядерного удару по США.

У ЦРУ заявили про готовність КНДР невдовзі завдати ядерного удару по США.

"Уряд США старанно працює над тим, щоб цей момент настав якомога пізніше", - сказав голова ЦРУ.

Північна Корея "через кілька місяців" буде готова завдати ядерного удару по США.

Про це заявив в ефірі американського телеканалу CBS голова ЦРУ Майкл Помпео.

>

Телеведуча Нора О'Доннелл у бесіді з Помпео зазначила, що такі самі прогнози він давав кілька місяців тому. "Це правда. Я сподіваюся, що зможу сказати це і через рік... Уряд США старанно працює над тим, щоб цей момент настав якомога пізніше", - сказав у відповідь голова американської спецслужби.

Помпео зазначив, що США знали про підготовку нових ядерних випробувань, які відбулися в КНДР у вересні. Він зазначив, що Вашингтон загалом обізнаний в тому, чи продовжує Пхеньян розвивати свою ядерну програму, але при цьому часто не має даних про її деталі. "Головний ризик, про який мусять знати законодавці, - це те, що ядерна програма Північної Кореї продовжує розвиватися, розширюватися, ставати більш потужною, боєздатною і надійною", - підсумував голова ЦРУ.

На початку січня лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що Пхеньян має можливість будь-якої миті завдати ракетного удару по США. Президент США Дональд Трамп у відповідь на це написав у своєму Twitter, що він теж має "ядерну кнопку".


У вересні 2017 року КНДР провела найпотужніші за свою історію випробування ядерної зброї.Пхеньян заявив, що була протестована воднева бомба.

Останні новини