В ОБСЄ хочуть врегулювання ситуації на Донбасі політичним шляхом.

В ОБСЄ хочуть врегулювання ситуації на Донбасі політичним шляхом.

В ОБСЄ хочуть врегулювання ситуації на Донбасі політичним шляхом.

 Мир на Донбасі повинні забезпечити політики, а не військові, вважає глава СММ ОБСЄ.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг підкреслив, що стабільний мир на Донбасі повинен бути забезпечений політичним рішенням, а не військовим шляхом, передає Ukr.Media.

>

Про це він сказав під час вітального слова по відеозв'язку до учасників круглого столу на тему: "Миротворча місія ООН - можливості та ризики для безпечного світу" у рамках першої Національної платформи "Діалог про мир і безпечної реінтеграції", повідомляєЗМІ

"Важливо пам'ятати підхід ООН щодо того, як підвищити ефективність миротворчих операцій. Перша рекомендація незалежної групи з миротворчих операцій високого рівня полягає в тому, що політики повинні досягти стабільного миру не військовим шляхом, а політичними рішеннями. ОБСЄ має величезний досвід протягом останніх 3,5 років в Україні, вже давно співпрацює з органами ООН і готова надавати свої консультації", - сказав Хуг.

Він зазначив, що немає іншого шляху, окрім як знайти політичну волю для повної реалізації Мінських домовленостей.

"Зрештою, всі сторони зможуть ефективно відвести свою важку артилерію, відійти від нинішніх позицій, розмінувати територію. Необоротне перемир'я вимагає певної підтримки і підтримки ззовні, але досягнення цілей залежить від політичної волі".


Хуг додав, що з цією метою ініціатива Національної платформи "Діалог про мир і безпечної реінтеграції" може зіграти дуже важливу роль у тому, щоб надихнути всіх, хто підписав Мінські домовленості, виконувати свої зобов'язання.

Останні новини