Столтенберг розповів, як НАТО вдарило по Росії за «безрозсудну поведінку» в Криму

Столтенберг розповів, як НАТО вдарило по Росії за «безрозсудну поведінку» в Криму

Столтенберг розповів, як НАТО вдарило по Росії за «безрозсудну поведінку» в Криму

 Росія недооцінила рішучість Альянсу, говорить генсек.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що, проводячи свою агресивну зовнішню політику, Росія недооцінила рішучість і єдність НАТО. Про це він заявив під час візиту до Канади, повідомляє "Укрінформ".

>

"Росія недооцінила рішучість НАТО. Безпосередньо реагуючи на незаконну анексію Криму і зусилля щодо дестабілізації України, ми вдалися до найбільшого посилення колективної оборони з часів закінчення холодної війни, в тому числі розгорнувши бойові групи в країнах Балтії", – сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що НАТО "має більше сил, більше готових до бою підрозділів і збільшило витрати на оборону по всій Європі вперше за багато років".

"Крім цього, ми призупинили практичне співробітництво з РФ і після інциденту в Солсбері стали свідками того, як союзники і партнери НАТО узгоджено вирішили видворити багато російських дипломатів", – зазначив генсек.

Столтенберг також нагадав про широкі економічні санкції, накладені на РФ більшістю членів НАТО.

"Якщо додати до цього те, що союзники НАТО приєдналися до економічних санкцій, які стали навіть тривалими, очевидно, що Росія недооцінила єдність, рішучість і силу реакції НАТО і союзників на безрозсудну поведінку, яке РФ особливо яскраво демонструє після подій в українському Криму 2014 року", – підсумував він.


Нагадаємо, НАТО припинило всі практичне військове і цивільне співробітництво з Росією після анексії Криму 2014 року.

Раніше керівник Військового комітету Північноатлантичного альянсу, чеський генерал Петр Павел заявив, що НАТО розширило військову присутність в прибалтійських країнаху зв'язку з нарощуванням військового потенціалу РФ.

А Столтенберг заявив, що розміщення на сході Європи сил Альянсу носить зважений і оборонний характер, тому кількість сил в регіоні не буде відповідним з силами, які розгортає Росія.

Як відомо, в НАТО вирішили зміцнити свій східний фланг, після того, як Росія окупувала Крим і почала агресію на Донбасі.

 

Останні новини