Здали себе з потрохами: Росія «засвітила» докази поставок зброї на Донбас

Здали себе з потрохами: Росія «засвітила» докази поставок зброї на Донбас

Здали себе з потрохами: Росія «засвітила» докази поставок зброї на Донбас

 Пропагандисти Кремля допомогли Україні з доказами підтримки Росією бойовиків.

З'явився черговий доказ поставок Росією озброєння на Донбас, причому цього разу окупанти самі себе "здали з потрохами". Про це написав у Facebook офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц".

>

На одному з відео, де у окупанта беруть інтерв'ю російські пропагандисти, на задньому плані виявився цікавий боєприпас російського виробництва, який в ЗСУ не використовується.

"Черговий доказ так званої гуманітарної допомоги російських небратів "мирним" шахтарям окупаційних військ. У 1998 – 1999 роках до гранатомету РПГ-7в1 був розроблений постріл ОГ-7В з каліберною осколковою гранатою (провідний конструктор М.М. Коновал). Постріл 0г-7В призначений для придушення живої сили, розташованої на відкритій місцевості, в укриттях польового типу і будівлях, для ураження неброньованої техніки. Граната не має реактивного двигуна, її калібр – 40 мм, маса пострілу – 2 кг. Постріл комплектується штатною метальним набоєм ПГ-7ПМ", – написав "Штірліц".

rrr_10

Як повідомлялося, група "Інформаційний спротив" представила докази присутності військ РФ на Донбасі. Так, експертам "ІС" вдалося виявити використання на окупованих територіях сходу України новітніх станцій шифрованого зв'язку, якими можуть управляти тільки спеціально підготовлені російські військові.


У червні Україна подала до Міжнародного суду Меморандум про фінансування Росією тероризму. У МЗС повідомили про величезний обсяг доказової бази – 17,5 тисяч сторінок в 29 томах загальною вагою в 90 кілограмів.

 

Останні новини