100 днів Операції об'єднаних сил: основні досягнення

100 днів Операції об'єднаних сил: основні досягнення

100 днів Операції об'єднаних сил: основні досягнення

Заміна антитерористичної операції на Донбасі Операцією об'єднаних сил була не простим ребредінгом. Вона має глибокі відмінності, не відразу помітні.

Найголовніше - це підпорядкування та дозвіл на застосування зброї у відповідь противнику. Про відмінності повідомляє офіцер ЗСУ Дмитро Іванов у Facebook.

>

1. Командування зосереджено в руках військових, а не Антитерористичного центру СБУ, як це було до травня 2018 року. Всі структури тепер в єдиному підпорядкуванні - армія, поліція, прикордонники, СБУ і т.д., аж до ДФС.

2. Дозволили вогонь без жодних довгих узгоджень.

" Запитували штаб АТО, просили дозволу на відповідь - не дозволили". Зараз цього немає. Більш того - в ряді випадків окремі командири можуть ще отримати по шапці, якщо не дали адекватну відповідь. Так, це дійсно працює, без смс і реєстрації ", - продовжує Іванов.

3. Поліпшується інфраструктура. Не скрізь, не миттєво, але поліпшення очевидні. Офіцер з жахом згадує дороги Донбасі 2014-2016 рр.

"Зараз я реально не впізнав траси Краматорськ - Слов'янськ і Слов'янськ - Бахмут. Дороги будують. Причому будують за всіма правилами: решітка, подушка, два шари асфальту, все таке", - розповідає він.

4. Йде звільнення наших територій.

"Так, зрозуміло, що не по десятку кілометрів на день, але все ж ... Петровське, Золоте-4 і т.д.", - продовжує військовий.


5. Держава приділяє величезну увагу цивільно-військової співпраці і надання допомоги мирному населенню.

6. Пройшли переговори з командирами Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" і Української добровольчої армії, що припинило спекуляції на темі добровольців.

7. Зменшилася кількість стаціонарних блокпостів, які раніше дуже сильно дратували своєю неадекватною кількістю.

"Замість них з'явилися мобільні блокпости, які набагато ефективніше. Погодьтеся, що коли блокпост раптово з'являється в різних місцях кожен день - це створює масу проблем як противнику, так і контрабандистам", - підкреслив Дмитро Іванов.

Антитерористична операція завершилася у травні цього року. За розпорядженням президента, країна перейшла до іншого формату оборони країни. Таке рішення було прийняте відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу.

 

 

Останні новини