США завдали удару по аеропорту в Ірані - ліквідовано генерал Сулеймані за наказом Трампа

США завдали удару по аеропорту в Ірані - ліквідовано генерал Сулеймані за наказом Трампа

США завдали удару по аеропорту в Ірані - ліквідовано генерал Сулеймані за наказом Трампа

 Сполучені Штати провели атаку по аеропорту Багдада з метою ліквідації генерала Касима Сулеймані. Ракети випустили за особистим наказом Дональда Трампа, який таким чином захищав американських громадян поза США.
Сьогодні, 3 січня, за вказівкою Трампа в цілях захисту американців, які перебувають за кордоном, була проведена ракетна атака по аеропорту в Багдаді, де знаходився генерал Касим Сулеймані.

>

В результаті обстрілу загинули вісім чоловік. Військові запевнили, що Сулеймані стояв за низкою атак по американським об'єктам, диппредставництв і терактом 27 грудня, який забрав життя американських громадян, інформує з посиланням на матеріал видання  Reuters .

Сулеймані був командиром Сил "Кудс", зовнішнього крила Корпусу вартових ісламської революції в Ірані. За даними Пентагону, ця людина неодноразово влаштовував напади на американські дипломатичні представництва, а також військові об'єкти. Пентагон підкреслив, що генерал був ліквідований ракетним ударом з безпілотника.

Пізніше Білий дім підтвердив дану інформацію, відзначивши, що наказ про ліквідацію віддав особисто Трамп в зв'язку з тим, що діяльність терористів загрожувала громадянам США.

31 грудня  в Багдаді понад тисячу осіб атакували Посольство США в Іраку. Співробітники відомства терміново евакуйовані військовою авіацією. Облогу стримують американські і іракські військові. Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки прийняли рішення привести  свої війська в бойову готовність, беручи до уваги атаки на нафтопереробні заводи в Саудівській Аравії.


Війська США провели спецоперацію в Сирії, в ході якої було ліквідовано керівник терористичної організації ІГІЛ Абу Бакр аль-Багдаді. Вже з'явилися перші кадри.


Останні новини