Українські кораблі морської охорони вийшли в море

Українські кораблі морської охорони вийшли в море

Українські кораблі морської охорони вийшли в море

Дев'ять кораблів і сім катерів пройшли планові ремонти на підприємствах Ізмаїла, Миколаєва, Одеси та Маріуполя.

Чотири кораблі морської охорони після ремонту вийшли в море на службу і провели навчальні стрільби. Про це повідомляє Держприкордонслужба в п'ятницю, 3 січня.

>

"Флагман морської охорони "Григорій Куроп'ятников" і ще три кораблі морської охорони після закінчення ремонту вийшли в море на службу в передсвяткові та святкові дні, відпрацювали підготовку і злагодженість екіпажів після тривалої перерви на ремонт. Також були проведені навчальні стрільби, перевірено справність і готовність корабельної зброї", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в цілому дев'ять кораблів і сім катерів пройшли планові ремонти на підприємствах Ізмаїла, Миколаєва, Одеси, Маріуполя. Були проведені роботи з відновлення корпусів, двигунів і технічного оснащення, регламентні роботи озброєння.

Поряд з іншими кораблями і катерами морської охорони "оновилися" і колишні два порушники прикордонного законодавства - рибальські шхуни, які були конфісковані у браконьєрів і відтоді перебувають в складі ДПСУ. Зазначено, що з оновленими двигунами і спецобладнанням відтепер "Аметист" і "Онікс" стануть більш ефективними у протидії браконьєрській, контрабандній та іншій протиправній діяльності на морі.


У рамках розвитку морської охорони для підтримки боєздатності корабельно-катерного складу Держприкордонслужбою в 2019 році було виділено близько 60 млн грн, що майже в 10 разів більше, ніж торік.

 

Останні новини