У НАТО заявили про захисні заходи від ракет РФ

У НАТО заявили про захисні заходи від ракет РФ

У НАТО заявили про захисні заходи від ракет РФ

У 2020 році альянс вживе комплекс оборонних заходів у відповідь на розміщення Росією ракет 9М729, яке є порушенням умов ДРСМД.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс вживе комплекс заходів оборонної спрямованості в 2020 році у відповідь на розміщення Росією ракет 9М729. Про це повідомляє Deutsche Welle в понеділок, 13 січня.

>

"Що стосується ракет 9М729, то ми (як відповідь - ред.) збираємося працювати над системами ППО і ПРО, над звичайним озброєнням, над зміцненням стану бойової готовності та прискореною тривогою в разі запусків", - сказав Столтенберг.

Генсек заявив, що країни НАТО вже погодили відповідні заходи, а також наголосив, що розміщення 9М729 є порушенням умов ДРСМД.

"Це частина російської стратегії інвестувати в сучасні технології - в тому числі і сучасну ядерну зброю", - сказав Столтенберг і уточнив, що альянс не має наміру відповідати Росії розміщенням власних ракет в Європі.

Нагадаємо, що раніше генсек НАТО заявив про готовність зустрітися з Путіним. Столтенберг заявив про готовність зустрітися з російським президентом, але не уточнив умови для даної зустрічі.


Також НАТО відзначило найвищу активність підводних човнів РФ з часів холодної війни. У 2019 році рівень активності російських підводних човнів був найвищим з часів "холодної війни", визнають у Північноатлантичному альянсі.

 

Останні новини