На модернізовані МіГ-29 почали вішати новітні українські керовані ракети

На модернізовані МіГ-29 почали вішати новітні українські керовані ракети

На модернізовані МіГ-29 почали вішати новітні українські керовані ракети

В ЗСУ розпочався етап випробувань з бойовим застосуванням керованого ракетного озброєння Х-29Т типу «повітря-поверхня» з літака МіГ-29 МУ2, повідомляють Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

>

Як ми вже писали, напередодні розпочались льотно-конструкторські випробування модернізованого літака МіГ-29 МУ2 з комплексом керованого ракетного озброєння.

От що написало Інформаційне агентство Міністерства оборони України в коментарі стосовно модернізації багатоцільового літака МіГ-29 МУ2: 

Випробування проводяться Державним науково-дослідним інститутом випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки.

Авіаційна ракета Х-29 відноситься до класу ракет «повітря-земля» малого радіусу дії. Призначена для знищення військової техніки, оборонних споруд (опорні пункти, штаби, контрольно-спостережні пункти, тощо), об’єктів інфраструктури (мости, бетонні злітно-посадкові смуги), а також кораблів та суден водотоннажністю до 10 000 тонн.

Розробкою в 1970-х роках займались НВО «Молния» та НВО «Вымпел», прийнята на озброєння радянської армії у 1980-у році.

В залежності від модифікації використовує різні системи самонаведення. У Х-29Л – напівактивна лазерна 24Н1, в Х-29Т – пасивна телевізійна «Тубус-2». Вага бойової частини – 320 кг, дальність застосування – від 2 до 10 км у Х-29Л та від 3 до 12 у Х-29Т.


Раніше Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»/Луцький Аероклуб «Крила Волині» опублікувала на своїй сторінці у Facebook відео пусків керованих авіаційних ракет Х-29 класу «повітря – поверхня» з борту фронтових бомбардувальників Су-24М Повітряних Сил ЗС України:

 
 
Останні новини