Біля України буде величезна армія Росії: генерал США попередив про небезпеку

Біля України буде величезна армія Росії: генерал США попередив про небезпеку

Біля України буде величезна армія Росії: генерал США попередив про небезпеку

  У США вважають, що восени Москва може влаштувати Україні нові проблеми

Великі військові навчання "Кавказ-2020" у вересні цього року несуть загрозу нападу Росії на Україну. Агресор може спробувати силою вирішити проблему водопостачання окупованого Криму.

>

Про це розповів в ефірі телеканалу "ДОМ" колишній командувач силами США в Європі генерал Бен Ходжес.

"Я дуже стурбований тим, що може статися у вересні. Сили РФ збираються провести навчання "Кавказ-2020", тому в Південному військовому окрузі, поруч із Чорним морем і Україною, буде велика кількість військ, військового потенціалу", – сказав він.

Ходжес нагадав, що окупанти в Криму зазнають серйозних проблем з нестачею води. На його думку, Україна правильно зробила, що припинила водопостачання півострова.

 

"Сподіваюся, я помиляюся, але в мене є бачення, сценарій, що під час навчань "Кавказ" Росія оголосить про гуманітарну кризу в Криму через воду, а потім скаже, що у них немає вибору і вони мусять захопити дамбу в Херсоні, на півночі, щоб вода повернулася до Криму", – сказав американський генерал.


Раніше заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь у коментарі сайту "Сьогодні" розповідав про загрозу нападу Росії на Україну. Він вважає, що на навчаннях "Кавказ-2020" росіяни відпрацюють пробиття сухопутного коридору з Донбасу до Криму.

 

Останні новини