США схвалили продаж Україні 16 катерів Mark VI

США схвалили продаж Україні 16 катерів Mark VI

США схвалили продаж Україні 16 катерів Mark VI

Українські військові отримають можливість встановити на катерах Mark VI ракетні комплекси для знищення кораблів противника.

Влада США схвалила продаж Україні до 16 патрульних катерів Марк VI, а також необхідного супутнього обладнання до них на загальну суму в $600 млн. Про це повідомляє МЗС України в Facebook в суботу, 18 липня.

>

Зазначається, що шість катерів вже готуються для України в рамках військової допомоги США за відповідними американськими програмами. Решта катерів можуть бути закуплені урядом України у США в рамках програми Міжнародні військові продажі (FMS).

"Цей важливий крок щодо посилення обороноздатності України на морі свідчить про зростання довіри між Україною і США", - заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він додав, що катери допоможуть ВМС України протистояти існуючим і потенційним загрозам в Чорному і Азовському морях.

Патрульні катери класу Mark VI - це швидкісні судна, призначені для патрулювання прибережних морських територій і захисту портової інфраструктури. Катер може розвивати швидкість до понад 35 морських вузлів (63 км/год). Катери будуть оснащені сучасним обладнанням, зокрема, гарматними системами MSI Seahawk A2 і МК 44.

Також повідомлялося, що українські військові отримають можливість встановити на катерах Mark VI ракетні комплекси малої дальності для знищення кораблів противника.


Нагадаємо, що в минулому році два американських катери типу Island увійшли до складу ВМС України. Вони отримали назви Слов'янськ і Старобільськ

 

Останні новини