Спецслужби РФ розпалюють в Україні «війну всіх проти всіх», - голова зовнішньої розвідки

Спецслужби РФ розпалюють в Україні «війну всіх проти всіх», - голова зовнішньої розвідки

Спецслужби РФ розпалюють в Україні «війну всіх проти всіх», - голова зовнішньої розвідки

Політична мета РФ – дестабілізація суспільно-політичного життя в Україні.

Російські спецслужби проводять в Україні спеціальні операції, спрямовані на створення додаткових конфліктів, роз'єднання і поляризацію українського суспільства. Про це заявив очільник Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Валерій Кондратюк у статті для видання ZN.UA.

>

"Ставка робиться на системну дискредитацію української національної ідеї та Західного цивілізаційного вибору, демонстрацію "штучності української ідентичності та держави". Москва активно маніпулює фактором тимчасово окупованих територій, намагаючись протиставити народ України і "київську владу", яка нібито зрадила передвиборчі обіцянки щодо довгоочікуваного миру в Донбасі", - зазначив Кондратюк.

Голова зовнішньої розвідки наголосив, що політична мета РФ – це дестабілізація суспільно-політичного життя в Україні до такого рівня, щоб Кремль зміг порушити питання необхідності "гуманітарної допомоги".

"Фактично йдеться про спроби розпалювання на території нашої держави "війни всіх проти всіх" і проведення на цьому тлі політично-диверсійної та/або силової операції зі зміни керівництва держави в середньостроковій перспективі", - написав Кондратюк.


За його словами, "фірмовими інструментами" спецслужб РФ найчастіше стають провокації, використання агентури впливу, терор і політичні вбивства.

Нагадаємо, в інтерв'ю LB.ua колишній командувач Збройних сил США в Європі генерал Бен Годжес припустив, що у вересні Росія може вторгнутися в Херсонську область, прикриваючись навчаннями "Кавказ 2020". Він допустив, що Росія може захопити дамбу в Херсоні.

На думку Годжеса, Херсон не є кінцевою метою Росії, генерал вважає, що країна-окупант хоче захопити Одесу.

 

Останні новини